Recept: homemade tonijnsla

Wat heb je nodig? (voor 14 tot 16 boterhammen) 2 blikken tonijn op eigen nat (2x140g) 4 eetlepels light mayonaise zilveruitjes (hoeveelheid naar eigen smaak) zoetzure augurk (hoeveelheid naar eigen smaak) peper, zout Hoe maak je het? 1 Laat de tonijn uitlekken en doe in een grote kom. 2 Meng hieronder de mayonaise en kruid
Wat heb je nodig? (voor 4 personen) 1 ajuin 240g risottorijst 1 blokje groentebouillon 960ml water 400g courgetteschijfjes (diepvries) 400g paprikareepjes (diepvries) 40-tal scampi peper, zout, oregano 400g tomatenblokjes uit blik Hoe maak je het? 1 Snipper de ajuin fijn en stoof aan in de pan. Voeg hieraan de risottorijst toe en kook glazig. Kook

3x lekker broodbeleg

Heb jij ook het gevoel dat je steeds kipfilet, kaas of salami met de boterham eet? Kipfilet is sowieso een magere keuze, wat kaas betreft kies je best voor magere kaas, en gewone salami vervang je best door kalkoensalami. Maar dan nog blijft dit charcuterie, en dus sterk bewerkte producten die vaak veel zout bevatten.

Recept: chocomousse

Chocomousse moet lekker vol van smaak zijn, dus een lekkere ‘light’-versie hiervan leek me nogal onmogelijk. Toch kon ik mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en ging ik aan de slag met het super eenvoudige recept (met slechts twee ingrediënten) van Sandra Bekkari. Ik moet eerlijk toegeven dat ik mijn mening moet herzien, want wow, deze chocomousse

Recept: homemade hummus

Wat heb je nodig? (voor ongeveer 12 boterhammen) 175g kikkererwten mespuntje knoflookpoeder 1 grote eetlepel sesamzaadjes snuifje zout 3 eetlepels water 1,5 eetlepel olijfolie mespuntje paprikapoeder Hoe maak je het? 1 Spoel de kikkererwten onder stromend water. 2 Doe alle ingrediënten bij elkaar in een hoge beker en mix tot een egale massa. Tip: combineert

Recept: vispannetje

Wat heb je nodig?(voor 4 personen) 200g zalm200g garnalen200g witte vis naar keuze150g geraspte magere kaasrozemarijn, tijmpeper, zout, nootmuskaat600g aardappelen600g wortelen250ml magere of halfvolle melk + extra scheutje voor de puree2 eetlepels bloem Hoe maak je het? 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de zalm en de witte vis met peper, zout, rozemarijn
Wat heb je nodig?(voor 4 personen) 4 volkoren wraps (60g per stuk)8 eieren200g hamblokjes400g champignons in schijfjespeper, zoutgemengde sla4 eetlepels dressing naar keuze1 eetlepel vetstof Hoe maak je het? 1 Breek de eieren en kluts los. Kruid met peper en zout en bak er, samen met de hamblokjes en de champignons, een roerei van. 2
Wat heb je nodig?(voor 4 personen) 480g biefstuk400g spinazie (diepvries)3 sjalottenknoflookpoeder, peper, zout200g verse geitenkaas200ml magere room1 eetlepel vloeibare margarine280g ongekookte volkoren penne Hoe maak je het? 1 Snij de sjalotten fijn en kook de penne gaar volgens de instructies op de verpakking. 2 Doe de vetstof in een pan en stoof de sjalot samen

RECENTE ARTIKELEN

TOP

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten