Wat heb je nodig? (voor 4 personen) 1 ui 1 eetlepel vetstof 240g risottorijst 1 blik tomatenblokjes (400g) 1 blokje kippenbouillon 720ml water 300g erwtjes 150g witte kaas (vb. Apetina) knoflookpoeder, peper Hoe maak je het? 1 Snipper de ui fijn en bak aan in de vetstof. Voeg hieraan de risottorijst toe en laat glazig
Wat heb je nodig? (voor 2 personen) Voor de pannenkoekjes 1 ei 45g volkoren tarwemeel (AH) of fijngemalen havermout 45g zelfrijzende bloem 100ml magere of halfvolle melk ½ theelepel bakpoeder 1 eetlepel Zústo* Voor de blauwe bessensaus 60g blauwe bessen (mag diepvries zijn) ½ theelepel chiazaadjes 1 koffielepel Zústo* *Je kan ook een andere zoetstof

Recept: 2x haverkoeken

Wat heb je nodig? (voor 9 à 10 grote koeken) Versie 1: met witte chocolade en cranberries 300g pompoenblokjes (diepvries) 150g banaan 175g fijngemalen havermout 20g Zùsto (zoetstof) 2 theelepels bakpoeder 60g zachte veenbessen 60g witte chocolade Versie 2: met pure chocoladestukjes 300g pompoenblokjes (diepvries) 150g banaan 175g fijngemalen havermout 20g Zùsto (zoetstof) 2 theelepels
Wat heb je nodig? (voor 4 personen) 2 zakjes rijst 1 bouillonblokje 1 ajuin 2 eetlepels currypoeder 2 eetlepels bruine suiker knoflookpoeder naar smaak peper 1 blik kokosmelk (400g) 1 brik passata (500g) 600g broccoli 400g kippenblokjes Hoe maak je het? 1 Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking, met een bouillonblokje erbij.

Recept: homemade tonijnsla

Wat heb je nodig? (voor 14 tot 16 boterhammen) 2 blikken tonijn op eigen nat (2x140g) 4 eetlepels light mayonaise zilveruitjes (hoeveelheid naar eigen smaak) zoetzure augurk (hoeveelheid naar eigen smaak) peper, zout Hoe maak je het? 1 Laat de tonijn uitlekken en doe in een grote kom. 2 Meng hieronder de mayonaise en kruid
Wat heb je nodig? (voor 4 personen) 1 ajuin 240g risottorijst 1 blokje groentebouillon 960ml water 400g courgetteschijfjes (diepvries) 400g paprikareepjes (diepvries) 40-tal scampi peper, zout, oregano 400g tomatenblokjes uit blik Hoe maak je het? 1 Snipper de ajuin fijn en stoof aan in de pan. Voeg hieraan de risottorijst toe en kook glazig. Kook

3x lekker broodbeleg

Heb jij ook het gevoel dat je steeds kipfilet, kaas of salami met de boterham eet? Kipfilet is sowieso een magere keuze, wat kaas betreft kies je best voor magere kaas, en gewone salami vervang je best door kalkoensalami. Maar dan nog blijft dit charcuterie, en dus sterk bewerkte producten die vaak veel zout bevatten.

Recept: chocomousse

Chocomousse moet lekker vol van smaak zijn, dus een lekkere ‘light’-versie hiervan leek me nogal onmogelijk. Toch kon ik mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en ging ik aan de slag met het super eenvoudige recept (met slechts twee ingrediënten) van Sandra Bekkari. Ik moet eerlijk toegeven dat ik mijn mening moet herzien, want wow, deze chocomousse

RECENTE ARTIKELEN

TOP

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten