Momenteel ontvangen wij in de praktijk geen nieuwe cliënten, zet jezelf op de wachtlijst. Dan nemen wij contact op van zodra er plaats beschikbaar is in de agenda.
Wil je graag meteen aan de slag? Dan kan je ook terecht in ons online traject Master Your Lifestyle.

Blog

4x havermoutontbijtjes

Havermout met bessen en framboos

Veel mensen geven aan dat ze havermout niet lusten. Heel veel hangt echter af van de bereidingswijze. Een heel belangrijk aandachtspunt is de verhouding havermout/melk. Te veel melk leidt tot een waterig goedje omdat de havermout niet alle melk kan absorberen en te weinig melk leidt tot een droge pap. Soms wordt havermout ook bereid met water in de plaats van melk. Of het wordt in yoghurt gedaan. Al die factoren zullen bepaald hebben of jij na je eerste keer havermout verkocht was of niet.

Een goede verhouding is 40-50 gram havermout met 150-200 milliliter melk. Dit vind ik persoonlijk de lekkerste combinatie, maar probeer ook eens havermout met water of havermout met yoghurt om te bepalen wat jij het lekkerst vindt. Hieronder vind je alvast 3 manieren om havermout met melk klaar te maken.

 1- Overnight

Dit is de gemakkelijkste manier. ’s Avonds doe je de havermout en de melk in een kommetje, goed omroeren, plastiekfolie erover en de koelkast in. ’s Ochtends moet je de havermout gewoon nog eens doorroeren en klaar is je ontbijt! Je kan dan gewoon je havermout koud eten of het alsnog even opwarmen in de microgolfoven als je dat liever hebt. Het is ook altijd lekker om er een beetje zoetstof bij te doen.

2- In de microgolfoven

Ook een hele gemakkelijke manier, maar je moet je microgolfoven goed kennen om de textuur net goed te krijgen. Nu doe je ook je havermout en je melk samen in een kommetje en dit verwarm je in de microgolfoven. Hoe lang is afhankelijk van het wattage en de consistentie die je wil: langer opwarmen voor een dikkere pap en minder lang voor een meer vloeibare pap.

3- In een pannetje op het vuur

Doe de havermout en de melk samen in een pannetje op het vuur en blijf roeren tot je de gewenste consistentie bekomt. Je kan zo heel gemakkelijk de dikte van je pap bepalen.

En dan komen de toppings! Havermout is heerlijk op zich, maar je kan het nog heerlijker maken door toppings te gebruiken. Hieronder 4 van mijn favorietje havermoutjes.

1- Havermout met appel en kaneel

Appel in stukjes snijden en gewoon mengen en mee opwarmen met de havermout. Je kan al wat kaneel door de havermoutpap mengen en daarna nog wat bovenop strooien.

2- Havermout met chocolade

Een blokje van 10 tot 20 gram volstaat.

3- Havermout met bevroren rode vruchten

De bevroren rode vruchten er bovenop doen wanneer je havermoutje opgewarmd is. Dan zal de warme havermout de rode vruchten gedeeltelijk doen ontdooien, maar ze blijven binnenin toch lekker koud & crunchy.

4- Havermout met pindakaas en banaan

De combinatie banaan en pindakaas is heerlijk. Niet alleen in havermout, maar ook op de boterham of in een shake.

Delen