Oktober is begonnen, het is herfst! En wat hoort er bij de herfst? Pompoen!
Een lekker tussendoortje bakken met pompoen klinkt misschien vreemd, maar dat is het zeker niet. Probeer het eens, dan zal je zien wat ik bedoel ;-)!
Wat heb je nodig?
(voor 12 repen)
115g appelmoes
2 theelepels kaneel
1,5 theelepels gember
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel natriumbicarbonaat
snufje zout
2 eiwitten
425g pompoenblokjes (uit de diepvries is het makkelijkst)
240g havermout
115ml melk naar keuze
12g Stevia
Hoe maak je het?
1 Verwarm de oven voor op 170°C en vet een 20x20cm bakvorm in met bakspray.
2 Kook de pompoenblokjes totdat ze gaar zijn.
3 Voeg alle ingrediënten samen en mix tot een glad beslag met een staafmixer of met een blender. Giet in de bakvorm en bak gedurende 30 minuten.
4 Laat volledig afkoelen en snij in 12 repen. Je kan de repen 2-3 dagen bewaren in de koelkast. Wil je ze graag langer bewaren, dan kan je ze ook perfect invriezen.
Tip: maak je vaak recepten met havermeel? Maak dit dan gemakkelijkheidshalve op voorhand. Mix een volledig pak havermout fijn tot havermeel en bewaar dit in een goed afgesloten pot op een droge plaats.