Dietiste Tine Praet

  • Home
  • Ons team
  • Werkwijze
  • Specialisaties
  • Blog
  • Contact
Maak een afspraak
zondag, 24 mei 2020 / Published in Recepten, Tussendoortjes

Recept: 2x haverkoeken

Wat heb je nodig?
(voor 9 à 10 grote koeken)

Versie 1: met witte chocolade en cranberries
300g pompoenblokjes (diepvries)
150g banaan
175g fijngemalen havermout
20g Zùsto (zoetstof)
2 theelepels bakpoeder
60g zachte veenbessen
60g witte chocolade

Versie 2: met pure chocoladestukjes
300g pompoenblokjes (diepvries)
150g banaan
175g fijngemalen havermout
20g Zùsto (zoetstof)
2 theelepels bakpoeder
100g pure chocolade

Hoe maak je het?

1 Verwarm de oven voor op 170°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2 Kook de pompoenblokjes gaar en laat even afkoelen.

3 Mix de pompoen met de banaan en voeg nadien ook de fijngemalen havermout, zoetstof en bakpoeder toe.

4 Hak de witte/pure chocolade in stukjes en meng onder het beslag. Voeg -in geval van versie 1- ook de zachte veenbessen toe.

5 Maak hoopjes van het beslag op de bakplaat en bak gedurende 15-20 minuten.

6 Eén grote koek bevat 155 kcal.

  • Tweet

What you can read next

Recept: pasta met gegrilde paprikasaus en scampi
Recept: lenterisotto met ham en ei
Recept gezonde banana split
Recept: banana split

Diëtistenpraktijk Tine Praet
Tiensesteenweg 216
3800 Sint-Truiden

TOP

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten