De herfst is begonnen, en dat betekent dat een warm soepje wel weer kan smaken! Zorg dat je altijd een grote kom soep in de koelkast hebt staan, zo kan je elk hongermomentje op een gezonde manier aanpakken. Soep maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Kijk even verder voor 3 eenvoudige receptjes.
Courgette soep
Wat heb je nodig?
2 liter water – 2 blokjes groentenbouillon – 2 courgettes – peper – 160g rucola
Hoe maak je het?
1 Breng water aan de kook en voeg de groentenbouillon toe.
2 Was de courgettes en snij in stukjes.
3 Voeg de courgetteblokjes toe aan de groentenbouillon en laat 20 minuten pruttelen. Voeg gedurende de laatste minuten de rucola toe.
4 Breng op smaak met wat peper.
Rode soep
Wat heb je nodig?
4 grote tomaten – 2 rode paprika’s – 2 rode uien – 2 teentjes knoflook – 1 liter bouillon (water + bouillonblokje) – zout, peper en Italiaanse kruiden
Hoe maak je het?
1 Verwarm de oven voor op 200 graden.
2 Snijd de paprika’s (verwijder de zaadjes) en de rode uien in grove stukken. Verwijder de schil van de knoflook tenen en snijd door de helft. De tomaten kunnen heel blijven.
3 Verdeel de tomaten, paprika, rode ui en knoflook over een ovenschaal en besprenkel met een beetje olijfolie. Voeg wat zout, peper en Italiaanse kruiden toe.
4 Zet in de oven voor ongeveer 25-30 minuten onder de grill
5 Ondertussen kook je een liter water en voeg je daar een bouillonblokje aan toe
6 Doe alle groenten samen met de bouillon in de blender. Mix het geheel goed door tot je een gladde soep krijgt. Als je geen blender of keukenmachine hebt, doe het dan in een pan en pureer het met een staafmixer.
Wortel pompoen soep
Wat heb je nodig?
600 gram wortelen (diepvries) – 650 gram pompoenblokjes (diepvries) – 2 grote uien – 2 teentjes knoflook – 2 bouillonblokjes – tijm – vetstof
Hoe maak je het?
1 Verhit een beetje vetstof in een grote pan en fruit daarin de knoflook en uien.
2 Voeg vervolgens de stukjes pompoen en wortel toe en roer even door.
3 Vul de pan met heet water zodat de groenten net onder water staan (zo blijft de soep lekker dik) en voeg de bouillonblokjes toe.
4 Laat de soep zachtjes doorkoken totdat de pompoen en wortel zacht zijn geworden. Nu kan je de soep gaan mixen.
5 Kruid af met tijm en voeg eventueel nog wat water toe als je de soep te dik vindt.