Wat heb je nodig?
(voor 2 personen)
Voor de pannenkoekjes
1 ei
45g volkoren tarwemeel (AH) of fijngemalen havermout
45g zelfrijzende bloem
100ml magere of halfvolle melk
½ theelepel bakpoeder
1 eetlepel Zústo*
Voor de blauwe bessensaus
60g blauwe bessen (mag diepvries zijn)
½ theelepel chiazaadjes
1 koffielepel Zústo*
*Je kan ook een andere zoetstof gebruiken, maar dan moet je goed kijken naar de hoeveelheid. Eén koffielepel Zùsto komt overeen met één koffielepel suiker, dus bekijk op de verpakking van jouw zoetstof wat de verhouding tot suiker is.
Hoe maak je het?
1 Verwarm de blauwe bessen indien ze uit de diepvries komen. Mix fijn met de zoetstof en voeg de chiazaadjes toe. Plaats in de koelkast en laat minstens een half uur rusten.
2 Kluts het ei en voeg hieraan de melk en de zoetstof toe. Voeg vervolgens het meel, de bloem en het bakpoeder toe en meng tot een egaal beslag zonder klontertjes.
3 Bak 4 kleine pannenkoekjes van het beslag en serveer met de blauwe bessensaus.