Een recept voor heerlijke, gezonde wafels die gezoet zijn met banaan. Deze wafels zijn extra lekker als je ze even opwarmt in de magnetron of in de broodrooster. Een perfecte en handige snack om mee te nemen.
Wat heb je nodig voor 14-16 bananenwafels?
1 geplette rijpe banaan
2 eieren
400 milliliter halfvolle melk (of andere melk naar keuze)
120 gram appelmoes (zonder toegevoegde suikers)
260 gram bloem/havermeel*
1 eetlepel bakpoeder
snufje zout
*havermeel kan je gemakkelijk zelf maken door havermout fijn te malen in de blender.
Hoe maak je ze?
1 Zet je wafelijzer aan zodat het warm is tegen dat de wafels klaar zijn.
2 Prak de banaan en meng dit met de eieren, melk en appelmoes.
3 Meng vervolgens de bloem en bakpoeder en voeg dit mengsel toe aan het bananenmengsel.
4 Zorg ervoor dat er geen klontertjes in het beslag zijn (draai het desnoods nog eventjes door de blender). Vet het wafelijzer in met bakspray en bak de wafels.
5 Je kan de wafels volledig afgekoeld eten of eventjes in de broodrooster steken waardoor ze lekker warm en krokant zijn.
6 Eén wafel is 102 kcal.
Tip: bewaar deze wafels in een afgesloten doos in de koelkast. Niet op kamertemperatuur!