Wat heb je nodig?
(voor 4 personen)
500g aardappelen
800g bloemkool
peterselie, bieslook
1 sjalot
peper, zout, nootmuskat
1 scheut melk
1 eetlepel vetstof
waterkers
200g garnaaltjes
8 eieren
Hoe maak je het?
1 Schil de aardappelen, snij in kleinere stukken en kook gaar.
2 Stoom of kook ook de bloemkoolroosjes gaar.
3 Kook de eieren gedurende 10 minuten in kokend water.
4 Hak de peterselie en de bieslook fijn (of gebruik gedroogde kruiden). Snij ook de sjalot fijn.
5 Doe de aardappelen en de bloemkool in de blender met een scheutje vetstof en melk. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Mix tot een gladde puree. Meng daaronder de sjalot en de kruiden.
6 Serveer met 2 hardgekookt eieren, garnalen en waterkers.