Hou je niet van bonen? Ik ook niet! En al zeker geen witte bonen in tomatensaus… Maar toch vind ik dit recept heerlijk. Waarschijnlijk omdat het geheel telt, en je niet per se de pure smaak van bonen proeft. Zeker eens proberen dus!
Wat heb je nodig?
(voor 4 personen)
200g wortelen
1 ajuin
2 rode paprika’s
280g gemengd gehakt
300g witte bonen in tomatensaus
60g magere geraspte kaas
125g ongekookte bruine rijst
peper en zout
2 eetlepels vetstof
Hoe maak je het?
1 Was en schil de wortelen, ajuin en rode paprika’s en snijd in kleine blokjes.
2 Verhit wat vetstof in een pan en stoof de groentjes. Voeg daarna het gehakt toe en plet het fijn terwijl het gaart zodat je niet één grote hamburger krijgt.
3 Kook intussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
4 Voeg dan de witte bonen in tomatensaus toe aan het gehakt en de groentjes. Breng op smaak met peper en zout.
5 Je kan er nu voor kiezen om de rest onder de bonenschotel te mengen of om het apart te serveren. Bestrooi met wat geraspte magere kaas.