Wat heb je nodig?
(voor 2 personen)
250g diepvries rode vruchten
60g havermout
40g fijngemalen havermout*
1 ei
1 eetlepel honing
1 eetlepel arachideolie
zoetstof naar keuze
*dit moet je zelf maken door havermout in de blender te mixen
Hoe maak je het?
1 Verwarm de oven voor op 180°C en vet een bakvorm in met bakspray.
2 Verwarm het diepvriesfruit in een pannetje op het vuur en laat lichtjes afkoelen. Diepvries rode vruchten zijn heel zuur, dus maak ze wat zoeter door er zoetstof aan toe te voegen. Hoeveel je toevoegt is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur.
3 Meng alle overige ingrediënten en kneed tot een crumble.
4 Leg het fruit in je ovenschaaltje en verdeel de crumble er overheen.
5 Zet gedurende 25 minuten in de oven. Je kan het onmiddellijk opeten terwijl het nog warm is, maar je kan het ook gewoon laten afkoelen, in de koelkast bewaren en de dag erna op eten. Heel lekker met enkele eetlepels (kokos)yoghurt of plattekaas.