Momenteel ontvangen wij in de praktijk geen nieuwe cliënten, zet jezelf op de wachtlijst. Dan nemen wij contact op van zodra er plaats beschikbaar is in de agenda.
Wil je graag meteen aan de slag? Dan kan je ook terecht in ons online traject Master Your Lifestyle.

Blog

Recept: chocolade bananenbrood

Er bestaan heel wat ‘kant -en klare’ gezonde tussendoortjes: fruit, yoghurt of platte kaas, rijstwafels, noten… Maar je kan je tussendoortjes ook zelf maken. Zo weet je perfect welke ingrediënten erin zitten, en als je graag bakt heb je ook nog plezier aan het proces.

Met deze ingrediënten kan je een chocolade bananen ‘brood’ maken, dit doe je in een langwerpige cakevorm, of je maakt er kleinere afzonderlijke muffins van.

Wat heb je nodig?
(voor 1 cake = 10 plakjes)

3 geplette bananen
200g meel naar keuze (volkoren meel, havermeel, speltmeel…)
100ml magere of halfvolle melk
2 eieren
25g Damhert Tagatesse
(of een andere zoetstof, maar hou dan rekening met de hoeveelheid)
50g pure cacaopoeder
2 theelepels bakpoeder

Hoe maak je het?

1 Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een bakvorm met bakpapier.

2 Mix alle ingrediënten tot een glad beslag.

3 Giet dit in een cakevorm en bak gedurende 45 minuten. Laat volledig afkoelen en snijd in 10 plakjes. Als je een muffinvorm gebruikt zijn 20 minuten in de oven voldoende.

4 Eén plakje is 144 kcal, 1 muffin is 120 kcal.

Delen

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten