Wat heb je nodig?
(voor 4 personen)
280g riso pasta/Griekse rijst
2 courgettes
200g spekreepjes/hamblokjes
vetstof
30g tarwebloem
250ml halfvolle melk
80g geraspte magere kaas
peper, zout, nootmuskaat
Hoe maak je het?
1 Verwarm de oven voor op 190°C. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
2 Halveer de courgettes en hol uit met een lepel. Houd het vruchtvlees bij. Leg de courgettes op een met bakpapier beklede bakplaat.
3 Bak de spekreepjes, of hamblokjes indien je een magere keuze wil maken.
4 Meng de tarwebloem met een beetje van de melk. Doe dit met een vork zodat er geen brokjes zijn. Verwarm de overige melk in een pannetje op het vuur en voeg vervolgens het melk/bloem mengsel toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
5 Meng het vruchtvlees van de courgette, de spekreepjes, de pasta en de helft van de kaas onder de saus. Verdeel over de courgettes, bestrooi met de overige kaas en plaats gedurende 20min in de oven.