Wat heb je nodig?
(voor 4 personen)
600g aardappelschijfjes
600g groentemengeling diepvries (bloemkool, broccoli en wortelen)
600g witte vis (vb. schelvis of kabeljauw)
400ml magere melk
2-3 eetlepels bloem
80g geraspte magere kaas
peper, zout
nootmuskaat
Hoe maak je het?
1 Doe de aardappelschrijfjes in de airfryer: 16 minuten op 160°C en vervolgens 10 minuten op 180°C. Indien je geen airfryer hebt, kan je de aardappelschijfjes ook bakken in de pan. Gebruik hiervoor 1 eetlepel vetstof.
2 Kook of stoom de groenten gaar. Bak de vis gaar.
3 Maak ondertussen de bechamelsaus. Doe hiervoor 100ml van de melk in een maatbeker. Voeg er de bloem aan toe en meng met een vork totdat er geen klontertjes meer zijn.
4 Verwarm de overige melk in een pannetje op het vuur. Voeg hieraan het melk -en bloemmengsel toe en blijf roeren tot je een dikke saus bekomt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
5 Doe de groenten en de vis in een ovenschaal. Overgiet met de saus en bestrooi met kaas. Laat even gratineren.