Wat heb je nodig?
(voor 4 personen)
2 teentjes knoflook
1 sjalot
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels sojasaus
600g kalkoenfilet
peper, zout
2 zoete puntpaprika’s
1 eetlepel vetstof
handvol cashewnoten
scheutje honing
sla/andere rauwkost
240g ongekookte bulgur
Hoe maak je het?
1 Pel de sjalot en snipper fijn. Plet en pel de knoflook en snij in stukjes. Pers de knoflook uit boven de sjalotsnippers.
2 Doe er de olijfolie en de sojasaus bij. Snij de kalkoenfilet in blokjes en doe ook deze bij de marinade.
3 Kruid met peper, dek af en zet minstens 15 minuten in de koelkast.
4 Was de paprika’s en snij in kleine blokjes.
5 Verwarm olijfolie in een pan en doe er de kalkoenblokjes bij. Voeg de paprikastukjes toe. Doe er de cashewnoten bij en besprenkel met honing.
6 Verdeel sla over een bord, schep er de bulgur bij en werk af met kalkoenblokjes.