Wat heb je nodig?
(voor 4 porties)
Zoete variant
1 blik kikkererwten (265 gram)
2 eetlepels arachideolie
2 theelepels kaneel
2 eetlepels honing
Hartige variant
1 blik kikkererwten (265 gram)
2 eetlepels olijfolie olie
paprikapoeder
lookpoeder
(zee)zout
Hoe maak je het?
1 Verwarm de oven voor op 170°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2 Spoel de kikkererwten onder stromend water, laat goed uitlekken en dep droog. Meng de kikkererwten met de olie en de kruiden (kaneel OF paprikapoeder en lookpoeder) en spreidt ze uit op de bakplaat.
3 Plaats gedurende 30 minuten in de oven en roer regelmatig om.
4 Voor de zoete variant: voeg na 30 minuten de honing toe (bedek alle kikkererwten) en laat nog 8-10 minuten karamelliseren.
Voor de hartige variant: breng op smaak met (zee)zout.
5 Beide varianten bevatten ongeveer 150 kcal per portie.