Wat heb je nodig?
(voor 2 personen)
1 courgette
½ ajuin
1 rode paprika
200g tonijn uit blik
1 blikje tomatenpuree
peper, zout, paprikapoeder
125g ongekookte bruine rijst
Hoe maak je het?
1 Breng de rijst aan de kook volgens de instructies op de verpakking. Verwarm de oven voor op 180°C.
2 Was de courgette, snijd hem in de lengte doormidden en hol uit. Houd het vlees van de courgette bij en snijd in kleine blokjes.
3 Snijd ook de ajuin en de paprika in blokjes. Stoof aan in de pan.
4 Voeg daaraan het uitgeholde vlees van de courgette toe, de tomatenpuree en de tonijn. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
5 Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de 2 helften van de uitgeholde courgette. Vul op met het tonijnmengsel en plaats gedurende ongeveer 15 minuten in de oven.
6 Serveer met rijst.