Wat heb je nodig?
(voor 8 personen)
Voor de bodem:
75g havermeel
2 eetlepels olie
1 theelepel koekkruiden of kaneel
snufje zout
Voor de vulling:
500g magere kwark
eventueel zoetstof
5 gelatine blaadjes
Voor de topping:
250g fruit (ik heb hier diepvries frambozen en blauwe bessen gebruikt)
2 gelatine blaadjes
Hoe maak je het?
1 Verwarm de oven voor op 175°C.
2 Smelt de olie en meng deze samen met de koekkruiden, zout en havermeel in een kom.
3 Bekleed een kleine ronde springvorm van 18 cm met bakpapier en verdeel het mengsel over de bodem. Druk dit stevig aan met een lepel. Zet de bodem 15 minuten in de oven en laat deze vervolgens goed afkoelen.
4 Laat de 5 gelatineblaadjes 5 minuten weken in koud water. Roer ondertussen de zoetstof alvast door de kwark. Verwarm de gelatineblaadjes in een pan met een heel klein beetje water en roer dit vervolgens door de kwark heen. Giet het kwarkmengsel over de bodem een laat dit zo een 3 uur opstijven in de koelkast.
5 Laat de 2 gelatineblaadjes weken in koud water en breng ondertussen het fruit aan de kook en zet het vuur laag. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg deze toe aan de pan met fruit. Deze zullen meteen oplossen. Roer het goed door en laat het even afkoelen. Verdeel het over de kwarktaart en laat deze nog 2 uur opstijven in de koelkast.
6 1/8 stuk taart is 117 kcal.