Momenteel ontvangen wij in de praktijk geen nieuwe cliënten, zet jezelf op de wachtlijst. Dan nemen wij contact op van zodra er plaats beschikbaar is in de agenda.
Wil je graag meteen aan de slag? Dan kan je ook terecht in ons online traject Master Your Lifestyle.

Blog

Recept: gezondere brownies

Ik heb lang gezocht naar een goed recept voor gezonde(re) brownies. Dat was niet eenvoudig, want ik vond ze nooit echt naar brownie smaken.. Tot ik dit receptje tegen kwam! Uiteraard gaat er niets boven een échte, smeuïge brownie, maar als ik deze gezondere brownies wekelijks mag eten, ben ik alvast heel tevreden!

Wat heb je nodig?
(recept voor 9 brownies)

60g patisseriebloem
60g havermeel
30g pure cacaopoeder
snuifje zout
½ theelepel natriumbicarbonaat*
40g pure chocolade
70g Damhert Tagatesse
60g magere yoghurt
180ml water
60g pindakaas (optioneel)

*

Hoe maak je het?

1 Verwarm de oven voor op 170°C en vet een 20x20cm bakvorm in.

2 Hak de chocolade in grove stukken en meng met de bloem, havermeel, cacao, zout, natriumbicarbonaat en zoetstof. Meng in een andere kom yoghurt, water en pindakaas.

3 Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en meng goed door elkaar.

4 Plaats in de oven gedurende 25 minuten. Als je hem iets ‘vochtiger’ wil, kan je hem eventueel ook 5 minuutjes eerder uit de oven halen. Laat de brownie tot slot afkoelen en snijd in 9 gelijke stukken.

5 Bewaar de brownies in de koelkast. Dat kan gedurende 2-3 dagen. Je kan ze ook perfect invriezen.

6 Eén brownie is 140 kcal.

Tip: de brownie is het lekkerst als je hem even lichtjes opwarmt in de microgolf en vervolgens serveert met verse aardbeien.

Delen

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten