Momenteel ontvangen wij in de praktijk geen nieuwe cliënten, zet jezelf op de wachtlijst. Dan nemen wij contact op van zodra er plaats beschikbaar is in de agenda.
Wil je graag meteen aan de slag? Dan kan je ook terecht in ons online traject Master Your Lifestyle.

Blog

Recept: gezondere lasagne met spinazie

Wat heb je nodig?
(voor 4-6 personen)

500g gemengd gehakt
2 rode paprika’s
1 ajuin
400g passata
2 eetlepels spaghettikruiden
2 eetlepels oregano
peper, zout, nootmuskaat
14 volkoren lasagnebladen
500g spinazie (à la crème)
500ml halfvolle melk
4 eetlepels bloem
80g magere geraspte kaas

Hoe maak je het?

1 Verwarm de oven voor op 180°C.

2 Pel de ajuin en snijd in kleine stukjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd ook in kleine blokjes.

3 Bak het gehakt rul en voeg hieraan de gesneden ajuin en paprika toe. Voeg vervolgens de passata toe en kruid met peper, spaghettikruiden en oregano.

4 Ontdooi de spinazie en maak intussen de witte saus: Giet 2/3 van de melk in een pannetje op het vuur. Voeg aan de overige 1/3 de bloem toe en kluts los met een vork. Voeg dit mengsel toe aan de rest van de melk en laat al roerend inkoken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

5 Neem nu een grote ovenschaal erbij en begin met een heel dun laagje tomatensaus. Leg hier bovenop één laag lasagnevellen, vervolgens terug tomatensaus, lasagnevellen en spinazie. Blijf zo laagjes verder maken en eindig met de witte saus. Strooi hierop de geraspte kaas.

6 Laat gedurende 20min garen in de voorverwarmde oven.

Delen

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten