Tja geef toe, wie is er niet fan van pizza? Een echte pizza hoort natuurlijk nu en dan thuis in je voedingspatroon, maar het is ook heel fijn om met regelmaat te kunnen genieten van een gezondere én superlekkere versie van pizza. Dit is een heel fijn receptje voor in de zomer: je hoeft er niet al te veel tijd in te steken en kan er daarna zonder schuldgevoel van genieten op je terras in het zonnetje.
De basis is eigenlijk gewoon een wrap en je belegt hem zoals je zelf wil. Hieronder vind je een voorbeeld van hoe ik hem gemaakt heb.
Wat heb je nodig?
(recept voor 1 pizza)
125g tomatenblokjes of passata
peper, zout, gedroogde basilicum
1 tortilla wrap (60 gram)
40g geraspte light mozzarella*
50g hamblokjes
1/2 ajuin
1/2 rode paprika
enkele olijven
verse basilicum
sla/rucola/…
*je kan geraspte mozzarella kopen of een blok droge mozzarella. Gebruik in geen geval zo’n bol mozzarella die in het vocht drijft want dan heb je gegarandeerd een waterige, slappe pizza.
Hoe maak je het?
1 Verwarm de oven voor op 200°C (grillstand). Verwarm de tomatenblokjes/passata en breng op smaak met peper, zout en basilicum.
2 Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de wrap. Besmeer hem met de tomatensaus.
3 Snijd de olijven in reepjes en de ajuin en de rode paprika in blokjes.
4 Doe alle ingrediënten (ajuin, paprika, hamblokjes, olijven) op je pizzawrap.
5 Schuif de pizza in de oven en nu is het een kwestie van in de gaten houden: 5-10 minuten zijn meestal voldoende. De kaas moet gesmolten zijn en de wrap moet krokant en bruin gebakken zijn. Let op want de randjes van de wrap zullen snel verbranden.
6 Als finishing touch kan je nu wat verse basilicum er overheen snipperen. Serveer met een flinke portie sla/rucola/…
De voedingswaarde in vergelijking met een gewone pizza mozzarella…
Dr. Oetker Pizza mozzarella |
Healthy pizza |
839 kcal | 490 kcal |
77g koolhydraten | 47g koolhydraten |
43g vet | 21g vet |
33g eiwitten | 26g eiwitten |