Wat heb je nodig?
(voor 4 personen)
8 sneden gekookte hesp
800g bloemkool
500ml magere melk
4 eetlepels bloem
peper, zout, nootmuskaat
80g geraspte magere kaas
600g aardappelen
Hoe maak je het?
1 Verwarm de oven voor op 180°C.
2 Kook of stoom de bloemkool gaar. Doe enkele eetlepels melk in een beker en meng er de bloem onder met een vork. Giet de overige melk in een pannetje op het vuur.
3 Doe het melk-bloemmengsel bij de overige melk en blijf roeren totdat de saus indikt. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
4 Kook de aardappelen gaar.
5 Vet een ovenschaal in. Verdeel de bloemkool over de hespenrolletjes en rol op. Schik in de ovenschaal en giet er de saus overheen. Bestrooi met geraspte kaas en plaats in de oven gedurende ongeveer 10 minuten, totdat de kaas mooi gesmolten is.
6 Serveer de hespenrolletjes met de aardappelen.