Wat heb je nodig?
(voor 4 personen)
400g kippenborstfilets
1,5 eetlepel bloem
1 ajuin
1 teentje look
4 eetlepels zongedroogde tomaten, uitgelekt
handvol verse basilicum of snuifje gedroogde basilicum
225ml water
1 blokje kippenbouillon
75ml magere room
280 gram ongekookte pasta
peper
2 courgettes
Hoe maak je het?
1 Bak de kip totdat ze gaar is en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
2 Snijd de ajuin en de look fijn en stoof aan. Snijd de courgette in blokjes. Knip de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en voeg toe aan de pan met ajuin en look.
3 Breng het water aan de kook en voeg hieraan het blokje kippenbouillon toe.
4 Voeg nu de bloem toe aan de pan met look en ajuin en giet geleidelijk aan de kippenbouillon erbij. Blijf roeren zodat er geen klontertjes gevormd worden, voeg ook de room toe tot de saus indikt. Voeg hieraan ook de gestoofde courgetteblokjes toe.
5 Serveer de pasta met de kip en de saus.