Wat heb je nodig?
(voor 4 personen)
6 eetlepels magere Griekse yoghurt
2 eetlepels tikki massala currypasta
sap van 1 limoen
peper, kurkuma
500g kipfilet
2 zoete puntpaprika’s
2 rode uien
2 zakjes (250g) zilvervliesrijst
800g tomatenblokjes
400ml kokosmelk
150g verse spinazie
Hoe maak je het?
1 Meng de currypasta door de Griekse yoghurt. Doe er het limoensap bij. Kruid af met peper en kurkuma.
2 Snij de kip in blokjes en meng door de yoghurt. Zet minstens 30 minuten in de koelkast.
3 Schil de rode ui en snipper fijn. Snij de puntpaprika’s in stukjes.
4 Haal de kipblokjes uit de koelkast en bak in olijfolie. Haal uit de pot en doe de groenten in de pot waarin de kipblokjes werden gebakken. Roer om en laat kort stoven.
5 Kook ondertussen de rijst.
6 Doe de kipblokjes bij de groenten en voeg de tomatenblokjes en de kokosmelk toe. Laat 10 minuten sudderen en voeg ook de spinazie toe.
7 Giet de rijst af en serveer met de kip.