Wat heb je nodig?
(recept voor 9 repen)
250g magere platte kaas
2 eieren
150g havermout
50g boekweitmeel
2 theelepels bakpoeder
12g Stevia
100g confituur met verlaagd suikergehalte
Hoe maak je het?
1 Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een bakvorm met bakpapier.
2 Blend de havermout tot havermeel in een blender.
3 Klop de eieren los en meng met de platte kaas. Voeg vervolgens de fijngemalen havermout, boekweitmeel, bakpoeder en Stevia toe.
4 Giet het beslag in de bakvorm.
5 Doe de confituur bovenop het beslag, neem vervolgens een vork en maak eerst over de hele lengte horizontale bewegingen, gevolgd door verticale bewegingen. Ga zo door tot de confituur volledig “geswirld” in het beslag zit.
6 Bak gedurende 35 minuten en laat volledig afkoelen vooraleer in repen te snijden. Bewaar in de koelkast of in de diepvries voor een later moment.
7 Eén reep is 135 kcal.