Wat heb je nodig?
(voor 4 personen)
2 courgettes
450g spinazie
200g ricotta
nootmuskaat, peper en zout
1 eetlepel vetstof
100g gemalen light kaas
1 ui
400g gerookte zalm *
* je kan ook andere vis gebruiken, bijvoorbeeld kabeljauw. Deze bak je best vooraf gaar.
Hoe maak je het?
1 Snij de courgettes in lange dunne plakken, wrijf in met zout en laat 30 minuten staan.
2 Snij de ui fijn en stoof aan in vetstof. Voeg er de spinazie aan toe. Giet vervolgens af in een vergiet en pers er het vocht uit met een lepel.
3 Meng met de ricotta en kruid met peper en nootmuskaat. Roer er de gemalen kaas onder.
4 Verwarm de oven voor op 180°C. Wrijf het vocht met keukenpapier van de courgetteplakken en leg ze dakpansgewijs in een ovenschotel.
5 Smeer er de saus op en beleg vervolgens met een laagje gerookte zalm. Bedek met een nieuwe laag courgetteplakken en bouw zo verder op. Werk af met nog wat gemalen kaas.
6 Plaats 20 minuten in de voorverwarmde oven.