Wat heb je nodig?
(voor 4 personen)
1 ui
300g doperwten (diepvries)
300g prinsessenbonen (diepvries)
240g risottorijst
720ml groentebouillon (water + blokje groentebouilon)
4 eieren
8 sneetjes ham
1 eetlepel vetstof
handvol geraspte magere kaas
Hoe maak je het?
1 Snipper de ui fijn en fruit in wat vetstof. Voeg hieraan de risottorijst toe en laat enkele minuutjes glazig worden. Voeg vervolgens een scheut groentebouillon toe en laat op een matig vuur pruttelen. De risottorijst moet de groentebouillon geleidelijk opnemen. Blijf dit doen, en roer regelmatig, totdat alle groentebouillon is opgenomen.
2 Kook intussen de doperwten en de prinsessenbonen gaar.
3 Kook de eitjes gedurende 10 minuten hard en spoel onder koud water.
4 Voeg de groenten en de kaas toe aan de risotto.
5 Serveer met de sneetjes ham en hardgekookt ei.