Wat heb je nodig?
(voor 2 personen)
150g magere platte kaas
2 eieren
50g meel naar keuze (havermeel, boekweitmeel, speltbloem…)
1/2 theelepel bakpoeder
30g Damhert Tagatesse
Hoe maak je ze?
1 Voeg alle ingrediënten samen en mix tot een luchtig geheel. Het beslag zal redelijk dik zijn, maar dat is wat je nodig hebt voor dit soort pannenkoekjes.
2 Doe wat vetstof in een koekenpan en neem met een kleine pollepel of sauslepel wat beslag. Doe dit in de koekenpan en spreid een klein beetje uit. Niet te veel, want je wil kleine, dikke pannenkoekjes.
3 Zet het vuur wat lager zodat de pannenkoekjes langzaam kunnen garen en draai ze na een 2-tal minuten om.
4 Wil je nog luchtigere pannenkoekjes, dan kan je ook de eiwitten scheiden van de eidooiers en vervolgens de eiwitten opkloppen totdat je het eiwit omgekeerd boven je hoofd kan houden.
5 Je kan de pannenkoekjes serveren met wat confituur (met verlaagd suikergehalte), magere platte kaas, cottage cheese, fruit… Smakelijk!