Wat heb je nodig?
(voor 4 personen)
½ ajuin
½ aubergine
½ courgette
olijfolie
200ml passata
peper, zout, oregano, paprikapoeder
400g aardappelen
400g gemengd gehakt (of mager rundsgehakt)
1 tas halfvolle melk
2 eetlepels bloem
40g geraspte magere kaas
Hoe maak je het?
1 Verwarm de oven voor op 200°C. Was en snijd de groenten in kleine blokjes. Stoof de ajuin aan in wat olijfolie en voeg daaraan de andere groenten toe. Laat eventjes stoven en voeg vervolgens de passata toe. Breng op smaak met peper, zout, oregano en paprikapoeder en laat eventjes pruttelen.
2 Schil intussen de aardappelen en kook ze gaar. Bak ook het gehakt.
3 Doe de bloem in een tas, voeg daaraan een scheutje van de melk toe en klop met een vork totdat er geen brokjes meer zijn. Doe de overige melk in een pannetje op het vuur, breng aan de kook en voeg het bloemmengsel toe. Laat doorkoken en blijf roeren totdat je een bechamelsaus bekomt.
4 Neem nu een ovenschaal waarin je laagjes maakt: eerst het groentemengsel, vervolgens de aardappelen en daar bovenop het gehakt. Giet er de bechamelsaus over, bestrooi met geraspte kaas en plaats in de oven totdat de kaas gesmolten is.