Momenteel ontvangen wij in de praktijk geen nieuwe cliënten, zet jezelf op de wachtlijst. Dan nemen wij contact op van zodra er plaats beschikbaar is in de agenda.
Wil je graag meteen aan de slag? Dan kan je ook terecht in ons online traject Master Your Lifestyle.

Blog

Recept: moussaka

Wat heb je nodig?
(voor 4 personen)

½ ajuin
½ aubergine
½ courgette
olijfolie
200ml passata
peper, zout, oregano, paprikapoeder
400g aardappelen
400g gemengd gehakt (of mager rundsgehakt)
1 tas halfvolle melk
2 eetlepels bloem
40g geraspte magere kaas

Hoe maak je het?

1 Verwarm de oven voor op 200°C. Was en snijd de groenten in kleine blokjes. Stoof de ajuin aan in wat olijfolie en voeg daaraan de andere groenten toe. Laat eventjes stoven en voeg vervolgens de passata toe. Breng op smaak met peper, zout, oregano en paprikapoeder en laat eventjes pruttelen.

2 Schil intussen de aardappelen en kook ze gaar. Bak ook het gehakt.

3 Doe de bloem in een tas, voeg daaraan een scheutje van de melk toe en klop met een vork totdat er geen brokjes meer zijn. Doe de overige melk in een pannetje op het vuur, breng aan de kook en voeg het bloemmengsel toe. Laat doorkoken en blijf roeren totdat je een bechamelsaus bekomt.

4 Neem nu een ovenschaal waarin je laagjes maakt: eerst het groentemengsel, vervolgens de aardappelen en daar bovenop het gehakt. Giet er de bechamelsaus over, bestrooi met geraspte kaas en plaats in de oven totdat de kaas gesmolten is.

Delen

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten