Wat heb je nodig?
(voor 4 personen)
2 courgettes
250g volkoren spaghetti
100g pancetta
nootmuskaat, peper
200g magere (Griekse) yoghurt of plattekaas
80g Parmezaanse kaas
2 eieren
Hoe maak je het?
1 Was de courgettes en haal door de spiraalsnijder. Snij nadien de slierten middendoor zodat ze niet te lang zijn.
2 Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking. Bewaar 100ml kookvocht.
3 Snij de pancetta in reepjes en bak in een pan. Voeg de courgetti 2-3 minuten toe aan de pancetta. Kruid met peper en nootmuskaat.
4 Rasp de Parmezaanse kaas en doe er de eidooiers bij. Voeg de yoghurt toe en meng.
5 Doe de pasta en het kookvocht bij de courgetti. Schep er het kaas-eimengsel bij en werk eventueel af met nog wat extra Parmezaanse kaas.