Wat heb je nodig?
(voor 4 personen)
280g ongekookte volkoren penne pasta
20g margarine
20g bloem
250ml halfvolle melk
100g geraspte magere kaas
1 grote courgette
2 handenvol verse spinazie
200g tonijn
peper, zout & nootmuskaat
Hoe maak je het?
1 Was de courgette, schil hem en snij in blokjes. Kook ondertussen de pasta volgens de instructies op de verpakking en voeg de courgetteblokjes er gedurende de laatste 3 minuten aan toe.
2 Doe de margarine in een tas en voeg de bloem toe tot je een dikke pasta bekomt. Voeg dan geleidelijk de halfvolle melk toe en blijf roeren zodat er geen klontertjes gevormd worden. Giet uit in een pannetje op het vuur en laat indikken. Voeg dan 60g van de geraspte kaas toe. Kruidt naar smaak met peper, zout & nootmuskaat.
3 Giet de pasta en de courgetteblokjes af wanneer ze gaar zijn en doe in een grote ovenschaal. Voeg daaraan de kaassaus toe en vervolgens ook de spinazie en de tonijn.
4 Bestrooi met de resterende kaas en plaats even onder de grill zodat de groenten wat kunnen verder garen, de kaas gesmolten is en het geheel warm is. Hou het goed in de gaten zodat het niet verbrandt. Eet smakelijk!