Wat heb je nodig?
(voor 4 personen)
300g trostomaatjes
½ plantje basilicum
6 half zongedroogde tomaten
50g geraspte magere kaas
3 eieren
300ml magere room
1 rol bladerdeeg
Provençaalse kruiden
peper en zout
Hoe maak je het?
1 Rol het vel bladerdeeg samen met het bakpapier uit in een taartvorm. Prik enkele keren met een vork in het deeg en plaats gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
2 Snijd de trostomaatjes in vier, de half zongedroogde tomaten in reepje en snipper de basilicum fijn.
3 Klop de eieren los samen met de room en de geraspte kaas. Breng op smaak met peper, zout en Provençaalse kruiden.
4 Verdeel de tomaten en de basilicum over het voorgebakken bladerdeeg. Giet er het eimengsel over en plaats in de oven gedurende 25 minuten.
5 Strooi er als afwerking nog een aantal verse basilicumblaadjes over.