Een quesadilla is een Mexicaans gerecht. De vertaling ervan is letterlijk ‘kaasdingetje’. Het wordt gemaakt met wraps/tortilla’s en je kan het opvullen met wat je maar wil. Er zit wel altijd wat kaas tussen, zodat de quesadilla aan elkaar blijft kleven.
Wat heb je nodig?
(voor 1 persoon)
1 tortillawrap
¼ ajuin
100g courgette
100g rode paprika
70g kippenborstfilet
30g geraspte mozzarella light
peper, zout, Italiaanse kruiden
Hoe maak je het?
1 Snijd de groentjes in kleine blokjes en stoof gaar in wat vetstof in een pannetje. Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden.
2 Kruid de kip met peper en zout en bak gaar in de pan. Snijd vervolgens in reepjes.
3 Beleg de helft van de tortillawrap met groentjes en leg de kippenreepjes er bovenop. Bestrooi met mozzarella light en vouw dicht.
4 Leg de tortillawrap in de pan op een matig vuurtje en laat goudbruin bakken.