Wat heb je nodig?
(voor 4 personen)
280g volkoren macaroni
250g kerstomaatjes
1 ajuin
200g hespenblokjes
500ml melk
2 eetlepels bloem
40g geraspte magere kaas
1 eetlepel tomatenpuree
100g babyspinazie
peper, zout en nootmuskaat
Hoe maak je het?
1 Snijd de ajuin fijn en halveer de tomaatjes. Verwarm wat olijfolie in een pan en bak hierin de ajuin en de gehalveerde tomaatjes. Voeg vervolgens ook de hespenblokjes toe.
2 Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
3 Maak ondertussen de bechamelsaus: verwarm de melk in een pannetje op het vuur, maar houd enkele eetlepels apart in een tas. Doe hierbij de bloem en klop totdat er geen brokjes meer zijn. Voeg het mengsel in de tas samen met de resterende melk in het pannetje. Voeg de kaas toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
4 Giet de pasta af en voeg hieraan de saus en het mengsel van groenten en hespenblokjes toe. Voeg nu ook de eetlepel tomatenpuree toe.
5 Hak de spinazie fijn (kan ook met een schaar), meng onder de pasta en verwarm nog even op een licht vuur.