Wat heb je nodig?
(voor 4 personen)
2 uien
2 rode paprika’s
2 blikken (2 x 400g) tomatenblokjes
8 eieren
125g geitenkaas
200g volkoren brood of stokbrood
1 bouillonblokje
peper, knoflook
2 eetlepels vetstof
Hoe maak je het?
1 Snipper de ui fijn. Snij de rode paprika’s in blokjes. Stoof beiden aan in wat vetstof in een grote pan met deksel en voeg de tomatenblokjes toe.
2 Breng op smaak met peper en knoflook. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en roer.
3 Maak nu voor elk ei een kuiltje en breek de eieren erin. Verdeel de geitenkaas in stukjes erover heen, zet het vuur laag, dek de pan af en laat zo’n 10 minuutjes garen.
4 Haal de laatste 4 minuten het deksel van de pan zodat het overtollige vocht kan verdampen.
5 Serveer met brood.