Het wordt deze week weer bloedheet en wat is er dan lekkerder dan een verkoelend ijsje? Alleen is elke dag een ijsje niet zo fijn voor onze gezondheid en ons gewicht. Tenzij je ze zelf maakt natuurlijk… Deze ijsjes worden gemaakt met fruit (vers of diepvries) en yoghurt. Supersimpel, snel klaar én voedzaam. Zeker maken met de kids dus!
Wat heb je nodig?
(voor 6 ijsjes)
2 handenvol aardbeien
1 kiwi
handvol mangoblokjes
1 banaan
1 glas magere ongesuikerde yoghurt
Hoe maak je het?
1 Doe de kiwi in de blender en blend tot een puree. Doe dit bij voorkeur in een kleine blender (het volume is te klein om goed gemixt te worden in een grote blender) of eventueel met de staafmixer. Verdeel dit over 2 ijsvormpjes.
2 Doe vervolgens een handvol aardbeien in de blender en voeg eventueel een klein beetje zoetstof toe indien je ze niet zoet genoeg vindt. Verdeel dit bovenop het kiwimengsel in de 2 ijsvormpjes. Steek het stokje erin.
3 Doe de rest van de aardbeien in de blender samen met de banaan en de helft van de yoghurt. Mix tot een smoothie en verdeel het mengsel over 2 ijsvormpjes. Steek het stokje erin.
4 Mix als laatste de mangoblokjes tot een puree en verdeel over 2 ijsvormpjes. Doe een klein beetje zoetstof (naar smaak) bij de rest van de yoghurt en verdeel over de mangopuree. Steek het stokje erin.
5 Vries alle ijsjes in.