Wat heb je nodig?
(voor 4 personen)
1 ui
1 eetlepel vetstof
240g risottorijst
1 blik tomatenblokjes (400g)
1 blokje kippenbouillon
720ml water
300g erwtjes
150g witte kaas (vb. Apetina)
knoflookpoeder, peper
Hoe maak je het?
1 Snipper de ui fijn en bak aan in de vetstof. Voeg hieraan de risottorijst toe en laat glazig bakken op een middelhoog vuur.
2 Kook intussen het water. Giet dit vervolgens over de rijst en laat op een laag vuur sudderen. Voeg er ook het blokje kippenbouillon aan toe. Roer regelmatig totdat al het water geabsorbeerd is.
3 Kook de erwtjes gaar en snijd de witte kaas in kleine blokjes.
4 Voeg de tomatenblokjes toe aan de gare risottorijst en kruid met knoflookpoeder en peper. Voeg nu ook de erwtjes toe.
5 Schep uit en serveer met de blokjes witte kaas.