Misschien voor sommigen eerder een receptje voor in de herfst, maar als je houdt van kaneel smaakt een wortelcake altijd! Zeker met een frisse toef plattekaas erop.
Wat heb je nodig?
(voor 9 stukken)
150g geraspte wortel
2 bananen
200g meel naar keuze (volkoren tarwemeel, havermeel, speltmeel…)
100ml melk naar keuze
2 eieren
25g Damhert Tagatesse
(of een andere zoetstof naar keuze – hou dan wel rekening met de hoeveelheid)
2 theelepels speculaaskruiden
2 theelepels kaneel
2 theelepels bakpoeder
Hoe maak je het?
1 Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een vierkante bakvorm of een gewone cakevorm met bakpapier.
2 Mix alle ingrediënten tot een glad beslag en giet in de bakvorm.
3 Bak gedurende 25 minuten en snijd in 9 gelijke stukken. Laat volledig afkoelen en bewaar in de koelkast of in de diepvries voor een later moment.
4 Eén stuk is 138 kcal.
Tip: heel lekker met een dun laagje confituur of plattekaas erop.