Deze heerlijk frisse cake is ideaal voor op een warme zomerdag en super handig om mee te nemen..
Wat heb je nodig?
(recept voor 1 cake = 8 plakjes)
180 gram bloem/speltmeel
50 gram Damhert Tagatesse
250 gram halfvolle yoghurt
4 eieren
2 eetlepels citroensap
250 gram bosbessen
2 theelepels bakpoeder
Hoe maak je het?
1 Vet een cakevorm in met bakspray of bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180°C.
2 Meng de yoghurt, Tagatesse, eieren en het citroensap.
3 Voeg daarna de bloem en het bakpoeder toe en meng tot een smeuïg geheel.
4 Spatel nu voorzichtig de bosbessen onder het beslag. Om ervoor te zorgen dat de bessen niet naar de bodem zakken, kan je ze in een laagje bloem wentelen.
5 Plaats in de oven gedurende 50-60 minuten, afhankelijk van hoe vochtig/droog je je cake graag wil. Ik verkies 50 minuten.
6 Laat volledig afkoelen en snijd daarna in 8 gelijke plakjes. Bewaar in de koelkast of in de diepvries voor een later moment.
7 Eén plakje is 149 kcal.