Momenteel ontvangen wij in de praktijk geen nieuwe cliënten, zet jezelf op de wachtlijst. Dan nemen wij contact op van zodra er plaats beschikbaar is in de agenda.
Wil je graag meteen aan de slag? Dan kan je ook terecht in ons online traject Master Your Lifestyle.

Blog

Recept: yoghurtcake met citroen en bosbessen

Yoghurtcake met citroen en bosbessen

Deze heerlijk frisse cake is ideaal voor op een warme zomerdag en super handig om mee te nemen..

Wat heb je nodig?
(recept voor 1 cake = 8 plakjes)

180 gram bloem/speltmeel
50 gram Damhert Tagatesse
250 gram halfvolle yoghurt
4 eieren
2 eetlepels citroensap
250 gram bosbessen
2 theelepels bakpoeder

Hoe maak je het?

1 Vet een cakevorm in met bakspray of bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180°C.

2 Meng de yoghurt, Tagatesse, eieren en het citroensap.

3 Voeg daarna de bloem en het bakpoeder toe en meng tot een smeuïg geheel.

4 Spatel nu voorzichtig de bosbessen onder het beslag. Om ervoor te zorgen dat de bessen niet naar de bodem zakken, kan je ze in een laagje bloem wentelen.

5 Plaats in de oven gedurende 50-60 minuten, afhankelijk van hoe vochtig/droog je je cake graag wil. Ik verkies 50 minuten.

6 Laat volledig afkoelen en snijd daarna in 8 gelijke plakjes. Bewaar in de koelkast of in de diepvries voor een later moment.

7 Eén plakje is 149 kcal.

Delen

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten