Wat heb je nodig?
(voor 12-14 wafels)
220g zoete aardappel
180g bloem
2 theelepels bakpoeder
½ theelepel natriumbicarbonaat
½ theelepel zout
½ theelepel kaneel
¼ theelepel gember
2 eetlepels bruine suiker
2 eieren
5 eetlepels vloeibare margarine
2 eetlepels Stevia
280ml magere melk
Hoe maak je het?
1 Zet je wafelijzer aan zodat het warm is tegen dat de wafels klaar zijn.
2 Was en schil de zoete aardappel, kook tot hij gaar is en plet tot puree.
3 Meng de bloem, bakpoeder, natriumbicarbonaat, zout, kaneel en gember.
4 Meng de bruine suiker met de eieren, margarine, Stevia en melk in een aparte kom. Voeg hieraan de gegaarde aardappel toe en mix tot een glad beslag.
5 Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten, vet het wafelijzer in met bakspray en bak de wafels. Bewaar in de koelkast of in de diepvries voor een later moment.
6 Eén wafel is 112 kcal.