Wat heb je nodig?
(voor 6 bollen)
35g rozijnen
1 kleine appel
125g magere plattekaas
65g havermout
60g volkoren tarwemeel
1 ei
snuifje kaneel
½ eetlepel arachideolie
½ eetlepel bakpoeder
Hoe maak je het?
1 Laat de rozijnen 5-10 minuten weken in heet water en snijd ondertussen de appel in kleine blokjes.
2 Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
3 Meng alles in een kom en rol er ongeveer 6 gelijke balletjes van. Bak gedurende 20 tot 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen en bewaar in de koelkast of in de diepvries voor een later moment.
4 Vind je ze niet zoet genoeg? Je kan er eventueel nog wat zoetstof (bijvoorbeeld Damhert Tagatesse of Zusto) aan toevoegen.
5 Eén bol is 144 kcal.
Tip: je kan ook variëren met fruit en de appelstukjes vervangen door banaan of blauwe bessen.