Wat heb je nodig?
(voor 14-16 koekjes)
50ml olijfolie
85g honing
160g havermout
80g gedroogde veenbessen
80g pompoenpitten
40g gebroken lijnzaad
snufje zout
110g pompoenblokjes
2 eieren
Hoe maak je het?
1 Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2 Kook de pompoenblokjes totdat ze gaar zijn.
3 Mix de gegaarde pompoenblokjes met de eieren, olijfolie en honing.
4 Meng havermout, gedroogde veenbessen, pompoenpitten, gebroken lijnzaad en zout in een grote kom. Voeg daaraan het pompoenmengsel toe.
5 Vorm op de bakplaat koekjes van het beslag. De koekjes dienen platgeduwd te worden alvorens ze in de oven gaan. Ze gaan namelijk niet verder uitzetten.
6 Bak de koekjes gedurende 15-20 minuten totdat de randjes mooi gebruind zijn. Laat ze vervolgens volledig afkoelen.
7 Eén koekje is 160 kcal.