Wat heb je nodig?
(voor 4 personen)
200g zalm
200g garnalen
200g witte vis naar keuze
150g geraspte magere kaas
rozemarijn, tijm
peper, zout, nootmuskaat
600g aardappelen
600g wortelen
250ml magere of halfvolle melk + extra scheutje voor de puree
2 eetlepels bloem
Hoe maak je het?
1 Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de zalm en de witte vis met peper, zout, rozemarijn en tijm. Bak gaar in wat vetstof.
2 Schil de aardappelen en kook ze samen met de wortelen gaar. Doe er een scheutje melk bij en pureer. Kruid met zout en nootmuskaat. Laat er ongeveer de helft van de kaas in smelten.
3 Doe ongeveer 200ml van de melk in een pannetje op het vuur. Doe de resterende melk in een maatbeker en voeg de bloem toe. Klop los met een vorkje zodat er geen brokjes zijn. Voeg dit mengsel toe aan de melk op het vuur en laat indikken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
4 Doe de vis in een grote ovenschaal en overgiet met saus. Doe er vervolgens de puree overheen en bestrooi met de resterende kaas.
5 Plaats gedurende 20 minuten in de oven.